Valtuuston kokous

Torstai 15.12.2016 klo 11:16

Maantanin valtuustonkokous oli taas yhtä näytelmää, joka kesti noin puolilleöin. Facebook päivitykseni tiistaina asiasta ohessa...

Eilisen maraton(teatteri)kokouksen loppuhuipentuma. PS valtuustoryhmä kokonaisuudessaan oli ja on ollut kokoajan näitä korotuksia vastaan ja esitettiin tämän asian hylkäämistä. Ei auta, kun valtuuston äänestyksessä "demokratia" voitti. Perustelut palkkionkorotuksille tässä Vantaan taloudellisessa tilanteessa on ihan yhtä tyhjän kanssa. Leikkauksia ja säästöjä haetaan sieltä sun täältä, vedoten TVO:hon (taloudenvelkaohjelma).
Suoraselkäistä toimintaa olisi ollut hylätä koko korotusesitys ja näyttää omalla pienellä esimerkillä, että ollaan edes tältä osin mukana talkoissa.
No vaalit tulee ja kannattaa käydä siltä omalta ehdokkaalta kyselemässä miksi äänesti tämän puolesta.
Itse aina ollut sitä mieltä, että näitä korotuksia ei pidä tehdä, valtuuston ja lautakuntien jäsenmääriä pitäisi pienentää.
Mitä mieltä itse olet, kannatatko sitä, että luottamustoimien palkkioita korotetaan ja saamme osa-aikaisen valtuuston ja hallituksen pj:t?
(yhdessäkin perusteluissa kuulimme, että oli ihan tavan kansalaisetkin ollut sitä mieltä, että vähän voisi korottaa...taitaa olla aika harvassa ne ihmiset).
Lähdenpä lenkille.

Ja keskiviikkona tuli vantaan sanomien artikkelia (artikkelin linkki tekstin lopussa) kommentoitua seuraavanlaisesti:

Tämäkin episodi nähtiin maanantain valtuustonkokouksessa. Valtuuston kokouksen sen hetkinen puheenjohtaja (luuli) nousevansa lain yläpuolelle (yrittäen) kieltää äänestystuloksen kuvaamisen. Luulikohan arvoisa puheenjohtaja, että vain numeerinen äänestystulos tulisi julkisuuteen ja  ettei olisi tullut nimiä (harmittavasti näin vaalien alla) esille, kuka äänesti korotusten puolesta....No, ei varmaankaan, kun kansalaisetkin kuulemma isoissa määrin kannatti palkkioiden korotuksia. NOT.

Tästä juttuun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vantaa, palkkionkorotus, politiikka

Härkäviikko

Keskiviikko 26.10.2016 klo 21:15

Viikon puoliväli jo. Alkuviikkoon on palaveerattu YT-neuvotteluissa, lukuisissa muissa työpalavereissa ja Uudenmaan piirin hallituksessa. Loppuviikosta vielä valtuustoryhmän kokous, Vantaan ps hallituksen kokous lauantaina ja sunnuntaina Vantaan PS syyskokous. Nämä siis normitöiden lisäksi. Treenattukkin on ja pitääkin, varsinkin tämmöisinä viikkoina. No, mennään näillä, eihän näitä joka viikko ole. Asialliset hommat hoidetaan. Priorisoidaan tarvittaessa.

Mielenkiintoisia aikoja elellään. Toivottavasti suomen talous saa piristysruisketta uuteen vuoteen lähdettäessä. Synkältä kuitenkin näyttää. EU:ltakin tulla tupsahti jo kirje, jossa vaaditaan selvitystä suomen talousarviosta. Suomen budjettiesityksessä, komission kirjeen mukaan meidän budjetin bruttokansantuotteeseen suhteutetun rakenteellisen alijäämän supistuminen näyttäisi jäävän selvästi alle 0,6 prosentin tason, joka on komission minimisuositus. Ministeri Orpon mukaan ei kuitenkaan hätää, koska tehtävät rakenneuudistukset riittänevät tilanteen parantamiseen.

Itse kyllä jo jokunen vuosi totesin, että jonakin päivänä EU:n ytimestä tulee joukko pukumiehiä ja -naisia, jotka sitten tekevät meille budjetin, jossa sanellaan mitä täällä tehdään ja mitä ei. Ollaan vajottu euroopan maiden hännille bkt-tilastoissa. Kreikan malliin.

Oma työni kaupan alalla on näyttänyt kyllä osvittaa talouden kurjuuteen jo pitkään. Se suuri ostovoimainen keskiluokan kurjistaminen on kyllä näkynyt. Vaikka kuinka julkisuudessa hehkutetaan, että onhan meillä varaa, niin ei ole. Ostovoima senkun heikkenee. Kaikilla. Ja etenkin se tuntuu pienituloisilla eläkeläisillä ja työttömillä sekä sillä kuuluisalla keskiluokalla, jolla vielä töitä piisaa. Siinä ryhmässä ollaan kulutuksen kanssa todella varovaisia.

Herätys nyt siellä kaikkein kirkkaimissa saleissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ps, politiikka, kauppa, kesko, treenit, ostovoima, keskiluokka

Vaalikiima

Sunnuntai 16.10.2016 klo 19:59

Hohhoijaa. Kuntavaaleihin yli viisi kuukautta aikaa. Näyttää siltä, että alkaa ihmisillä eri puolueissa vaalikiima kasvamaan jo nyt. Millaiseksikohan se yltyy lähempänä vaaleja? Siinä kiimassa se varsinainen fokus unohtuu ja valtavasti voimavaroja käytetään ihan muuhun kuin annettuihin lupauksiin tehdä asioita äänestäjille luvatun mukaisesti.

"Kabineteissa" suhmuroidaan, spekuloidaan jne. Hei siellä, yhtään ääntä ei ole annettu. Keskitytään nyt ihan oikeisiin asioihin. Poliittisessa päätöksenteossa luottamus pitää ansaita joka päivä, ei niin, että heräillään pikkuhiljaa poteroista ennen vaaleja ja silloinkin pääasiassa väärillä asioilla.

Yhteistyötä pitää tehdä, myös yli puoluerajojen ja varsinkin oman porukan kanssa, vaikka se tuntuisi vaikealta. Mielipiteitä saa ja pitääkin olla. Ei me kaikki olla samasta puusta veistettyjä.

Busineksessakin asiakkaan ja lähimpien sidosryhmien kuunteleminen on tärkeintä. Siten yleensä asiakkaan tarpeet ja ongelmat tulevat selville. Niihin sitten vaan resurssien rajoissa keksimään ratkaisuja ja tekemään tekoja YHTEISTYÖSSÄ. Näin se homma etenee.

Hyvää ja rehtiä vaalityötä jokaiselle ehdokkaalle ympäri suomenmaan, oli se puolue mikä tahansa. Spekuloidaan sitten vaalien jälkeen, kun äänet on laskettu.

Vaaleja tulee ja menee, elämä on ainutkertaista. Nautitaan siitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, kuntavaalit, yhteistyö

Syksy, treenit ja kuntavaalit

Torstai 6.10.2016 klo 12:47

Lomat tuli loppukesästä pidettyä. Kolme viikkoa reissussa Thaimaassa. Siellä muutaman kaverin kanssa taas täyden matkan triathlon. Enkka tuli. 11h47min13s. Siinä seuraavaan kertaan haastetta. Muutenkin kaikki meni matkalla hyvin, oli hyvää ruokaa, hyvää treeniä, hyviä ilmoja jne. Onnistunut reissu siis. Seuraavaa kertaa odotellessa.

jomptien_beach.jpg
Syksyllä, lomien jälkeen onkin riittänyt vilskettä, niin töissä kuin vapaa-ajalla. Töissä tuurauksia ja nyt alkoi YT:neuvottelutkin kaiken muun lisäksi. Sen ja tuon kaiken muun lisäksi onkin tullut hyvin treenattua. Siinä tuulettuu pääkin hyvin ja saa virtaa tulevaan. On meillä Vantaalla ja ihan kotinurkilla Korsossa hyvät ulkoilumaastot ja liikuntapaikat. Eilenkin lenkki loppui sopivasti auringonlaskuun Kulomäen täyttömäelle. Huippupaikka. Sinne vielä joskus juoksuportaat ja maisemointi, kaikkine ulkoilu- ja pyöräilypolkuineen sekä muine aktiviteettipaikkoineen, niin a´vot. Sitä odotellessa. Kuitenkin pitää kaupungit rahan käyttö priorisoida ensin kaikkein tärkeimpään...
kulokukkula.jpg
Kuntavaaleista sen verran, että pitkän harkinnan jälkeen. Lähden kevään kuntavaaleihin ehdolle. Joten nyt jo Vantaalaiset, puskaradio päälle ja muistuttamaan asiasta. Kannattaa äänestää jos haluaa, että ainakin yritettäisiin muuttaa nykytilaa paremmaksi. Ja ainakin itse olen kaikkein vähiten se, joka ajattelee omaa etua. Äänestäjien mandaatilla sinne mennään ja siellä pitää olla aktiivinen. Ja minut tuntevat, tietävät sen että olen lähes aina paikalla ja ajoissa sekä tarvittavan pitkään. Nyt varavaltuutettuna neljä vuotta olleena, myös kokemusta on siitä, miten homma valtuustossa oikeasti toimii....
Palataan asioihin myöhemmin.

Kommentoi kirjoitusta.

Lätkäkevät

Tiistai 26.4.2016 klo 14:35

Eipä ole tullut hetkeen bloggailtua. Heräillään täälläkin pikkuhiljaa. Pelaillan kevään huippu lätkämatsit alta pois ja treenaillaan kohti kesän Ironmania.

Tänään tarjolla game 6, Tappara - Hifk. Mestaruus katkolla Hakaskutsin jäähallilla. Toivottavasti menee seitsemänteen peliin ja mestaruus ratkeaisi Nordiksella.

Onnea alle 18v leijonille upeasta maailmanmestaruudesta. Mikään ei ole parempaa kuin voittaa mm-finaali, vastustajana svea mamman tre kronorit. Onhan se Pulju aika ihmemies. Hieno ura edessä nuorella miehellä. Ilolla voi seurata. Hyvä vientituote suomelle, kuten moni muukin maailmalle lähtevä nuori pelaaja. Suomen brändityöryhmä: VALOT PÄÄLLE...Olisi diilin paikka.

stadin_kevat.png

Kommentoi kirjoitusta.

2016

Keskiviikko 16.3.2016 klo 13:44

Joulu meni, vuosi vaihtui, pitämättömät lomat tuli pidettyä ja uusia odotellessa.

Kevät alkaa tosissaan tekemään tuloaan. Nyt on ollut vielä hyviä hiihtokelejä. Maastopyörä kausikin on tullut polkaistua käyntiin ja tietysti sillä piti myös vetäistä kunnon lipat.

Alkuviikko mennyt kuumeilussa ja työt hoideltu etätöinä kotoa käsin. Pikkuhiljaa pääsee taas treenaamaan ja kokoustamaan. Vapaa-ajan lautakunnan kokous jäi kuumeilun vuoksi väliin. Onneksi meillä silti rautainen kaksikko lautakunnassa hoitamassa asioita.

Tänään vielä kevyesti trainerilla treenailua, huomenna juoksulenkille. La ja su, sitten uinti myös mukaan ohjelmistoon. Sunnuntaina katsomaan Päijänneajoa Sipoon metsiin ja valmistautuminen ensi viikon kokouksiin ja työkiireisiin pääsiäisen takia.

yli_laidan.jpgyli_laidan.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonloppu

Sunnuntai 25.10.2015 klo 20:25

008.JPG

Tietoinen valinta. Ei politiikkaviikonloppu. En ajatellutkaan, saati missään kommentoinut politiikkaa, vaikka kieltämättä mieli teki. Paljonhan uutisia ja otsikoita mullakin feedeissä vilahteli, mutta hienosti kiertelin ne.

Sen sijaan tein neljä hyvää treeniä. Su-illan hölkkäily oli muuten hyvä, mutta ilmahan oli tyypillinen syyssää, vettä vihmoi ja pimeetä oli. Treeniohjelma on laadittu, tosin sitä orjallisesti tuskin tulee noudatettua. Tavoiteena taas täysmatkan triathlon v. 2016 ja ennätyksen parantaminen.

Viikolla meni ranskatarkin katsastuksesta läpi. Johan siihen tuli taas vähän investoitua huollon ja uuden tuulilasin muodossa. Talvirenkaat vielä alle ja kovaa ajoa. Lauantaina sain tyypätä Mazdan katumaasturia. Olihan se vähän eri luokkaa kun Pösö 206 :)

Ensi viikolla saakin myös politikoida. Tiedossa ainakin kolmena iltana kokousta, lisäksi keskiviikkona myös AY-kihojen kanssa palaveri. Yksi yhteistyökumppani palaverikin on tulossa. Siitä lisää joskus.

Olen taas valmis tulevaan viikkoon.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus

Keskiviikko 27.5.2015 klo 22:10

Hallitusohjelma..mielenkiintoista. Nyt vaan sitten toteuttamaan ohjelmaa. 

Ohjelmassa on tietysti hyviä ja huonoja pointteja. Täytyy vielä vaan perehtyä pilkuntarkasti koko pumaskaan.

Äkkiseltään, normikansalaisen ostovoima ei tule kasvamaan, kun kevennysten jälkeen kiristykset kurovat eron kiinni. Hyvä, että turhaa sääntelyä yms. puretaan.

 Sen enempää kommentoimatta, ennen kuin oon tarkemmin perehtynyt asiaan, on hyvä että vihdoin viimein näyttää tulevan hallitus joka pysyy kasassa ja ryhtyy toimiin. Valitkaa työryhmiin ja muihin elimiin oikeat osaajat ja tekijät.
Ei nysvätä enään, vaan kääritään hihat. Talkoot alkakoon, tehdään se mitä pitää, jotta talouskasvu saadaan käyntiin.
Niin ja onnittelut vielä kaikille uusille tuleville ministereille, ihan kaikille, puolueesta riippumatta. Toivotan todella onnea ja menestystä työhönne. Tehkää sitä meidän kaikkien suomalaisten etuja ajatellen!

Kommentoi kirjoitusta.

EK-vaalit 2015

Keskiviikko 1.4.2015 klo 21:57

Kansanedustajaehdokkailla nyt meneillään todellinen loppukirivaihde päällä. On huomattu tuolla turuilla ja toreilla. Vielä lähemmäksi vaalipäivää kun mennään, peli tulee kovenemaan. Saattaa mennä jopa röyhkeäksi. Peli voi olla kovaakin, varsinkin jos oikein muuta elämää ei ole kuin politiikka ja pääsy Arkadianmäelle.

Niinkuin aikaisemminkin olen todennut (aikaisempi bloggaus myos ohessa), vaalien alla lupaillaan kaikille kaikkea kivaa. Harvemmin puhutaan mistä rahat löytyy.

Ehdokkaita tukiryhmineen ja kaikkien puolueiden aktiivit ovat jalkautuneet suurin joukoin yhteisiin- ja omiin tapahtumiinsa. Jotkut puolueet jopa ihmisten ovikelloja soitellen kotioville juttelemaan politiikkaa. Vaalikrääsää, pikkupurtavaa ja juotavaa tarjoillaan. 

Toivottavasti myös vaalien jälkeen ollaan yhtäaktiivisia. Tuppaa vaan menemään niin, että taas osa joukoista hiipuu koloihinsa odottelemaan seuraavia vaaleja.

Ja kyynärpäätaktiikka. Joka puolueessa osa jengistä toimii ehkä liiaksikin omaa etuaan tavoitellen. Yhteistyöllä pitäisi mennä. Siinä on voimavara, jota pitää olla ja sitä osata myös käyttää, niin "omien" kesken ja varsinkin muiden puolueiden kesken. Koskee jokaista puoluetta. PItää osata toimia hyvässä yhteistyössä. Yli puoluerajojen. Yksin ei politiikassa pysty toimimaan ketään. Minään vallan sylikoirana ei kuitenkaan tule olla. Omaa kuvaa pitää pystyä katsomaan peilistä.

Toivotaan nyt, että muutaman viikon päästä meillä on sellaiset päättäjät, jotka saavat Oy Suomi AB:n laivan suunnan käännettyä parempaan. Kulunut vaalikausi on ollut aikamoista sekoilua.

Tässä vielä kopio aikaisemmin bloggaamani juttu:

Eletään mielenkiintoisia aikoja. Vaalit lähestyy ja voi vain kysyä onko kaikki tässä maassa hyvin? Ei ole.

Kansanedustajaehdokkailla alkaa loppukirivaihde. Osa on jo aloitellut kampanjoitaan täydellä höyryllä, suuri osa pistää isompaa vaihdetta silmään näinä päivinä. Turhautuneitakin ehdokkaita on ja mielessä hiipii hälläväliä meininki ja luovuttaminen loppumetreillä. Älä luovuta. Täysillä loppuun asti omilla vahvuuksilla ja resursseilla. Kerran kun luovuttaa, niin jatkossakin on aina helpompi luovuttaa. Se kalvaa ikuisesti mielessä.

Toivottavasti näemme oikeasti realistisia lupauksia, rehtiä kampanjointia yli puoluerajojen ja myös omien keskuudessa. Ei edetä kyynärpäätaktiikalla. Ei sinne kuitenkaan valita sitä, joka kovimmin huutaa.

Ne jotka sitten Arkadianmäelle valitaan, pitäkää kansalle lupaamanne asiat ja oikeasti niiden eteen työtä tehden. Oma etu taka-alalle. Muistakaa kenen mandaatilla sinne valinta tulee. Silloin on myös helpompi katsoa itseä peilistä.

Hyviä ehdokkaita on suomi täynnä. Jokaiselle löytyy oma ehdokas. Haasta ehdokkaita toreilla ja turuilla ja mikä tärkeintä, oli puolue ja ehdokas mikä hyvänsä äänestä viimeistään 19.4.2015. Nukkuvien puolueessa oleminen on ääni nykymenolle.

Tsemppiä jokaiselle ehdokkaalle suomen maassa, puolueesta riippumatta. Vaaleihin ehdokkaaksi asettuminen (ja tietysti pääseminen ehdokkaaksi) on aina itsensä likoon laittamista.

Itsellä tietysti on oma ehdokas jo selvillä. Aion käyttää ääntäni heti ennakkoäänestyksen alkaessa. Mikset sinäkin?

Vaalityössä olen jokaisen meidän puolueen Uudenmaan ehdokkaan hyväksi tekemässä työtä. Kaikki ovat hyviä ehdokkaita. Jokainen annettu ääni on tärkeä.

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonlopun tapahtumista vielä...

Maanantai 30.3.2015 klo 19:51

Tosiaan, omissa ja markkinatapahtumissa viikonloppuna oli kunnon meininki päällä. Erityisesti oman kotikylän Korson markkinoilla tajuton määrä ihmisiä meidän teltalla, kuten ehdokas Juha Simosen ja Leena Meren teltoilla. Sykettä ja säpinää oli myös Mika Niikon vaalitoimiston avajaisissa markkina-alueen vieressä. Ohessa lainaus Timo Soinin plokista:

"Korso oli tänään menestys, satoja ihmisiä vaalitoimistolla ja markkinakadulla.  Minulla oli hauskaa. Erityisesti minua riemastutti varttunut rouva, joka ilmottautui kannattajakseni. Kysyin hänen kantaansa menneeseen vaalikauteen. Rouva vastasi: ” Ensimmäiset kaksi vuotta ne haukkui Soinia ja loput kaksi eivät tehneet mitään.” Koko telttakatos repesi nauruun."

Timo Soinin plokia kokonaisuudessaan voi lukea täältä:

http://timosoini.fi/

Kommentoi kirjoitusta.

Uudenmaan perussuomalaiset

Torstai 19.3.2015 klo 20:45

Ehdokkaiden vaalinumerot on nyt vahvistettu. Linkin takaa löytyy Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaamme. Tutustu heihin, hyviä kaikki. Itse olen jo oman valintani tehnyt.

Muista äänestää. Ennakkoäänestys alkaa 8.4 ja varsinainen äänestyspäivä on 19.4. Äänestämättä jättäminen on mandaatti nykymenolle.

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/piirit/uusimaa

Kommentoi kirjoitusta.

Maahanmuutosta by Jenni Lastuvuori

Lauantai 7.3.2015 klo 20:58

Ohessa linkki Jenni Lastuvuoren blogiin, jossa mm. mainio kirjoitus maahanmuutosta. Bloggaus on pitkä, mutta sitäkin loistavampi. Kannattaa lukea huolella ajatuksen kanssa. Blogi löytyy oheisesta linkistä, jossa muitakin hyviä bloggauksia:

https://jennilastuvuori.wordpress.com/ 

Jenni on myös uudenmaan vaalipiirissä perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaana. Kannattaa tutustua Jennin kotisivuihin osoitteessa:

http://jennilastuvuori.net/ 

Kommentoi kirjoitusta.

Road trip 7.3.2015...kohti vaaleja

Lauantai 7.3.2015 klo 20:44

Tänään kierrettiin Mikan kanssa Porvoossa, Loviisassa ja Myrskylässä. Ihmiset näköjään alkaa pikkuhiljaa heräilemään kohti vaaleja. Paljon tulee kiperiä kysymyksiä, varsinkin ehdokkaille,  kuten myös erittäin paljon henkilökohtaisia asioita. Mukava kiertää muillakin uudenmaan paikkakunnilla tapaamassa tuttuja ja uusia ps-tuttavuuksia sekä tietenkin paikaillisia asukkaita. Saa ja pitää olla kiitollinen, että saa toimia yhtenä jäsenenä näin hyvässä porukassa. Yhteistyö on voimaa. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti huhtikuuta.

wp_20150307_012.jpgwp_20150307_020.jpgwp_20150307_035.jpgwp_20150307_040.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tikkurilan markkinat

Lauantai 21.2.2015 klo 21:28

Vantaan Perussuomalaiset oli tänään liikkeellä Tikkurilan markkinoilla ja Tikkuraitilla. Jäätävässä tihkusateessakin aluksi yleisöä paljon liikkeellä. Kiitos omasta puolesta kaikille aktiiveille, ehdokkaille, kansanedustajille ja ihan jokaiselle vierailijalle teltoillamme.

Erityisen iso KIITOS on annettava aktiivillemme Erkki Karttuselle, joka kanssani aamuvarhaisesta loppuun asti tekemässä pyyteetöntä työtä. Hienoa, esimerkillistä toimintaa meille nuoremmille.

Ihmisillä riittää asioita ja kysyttävää maamme tilanteesta. Toivottavasti huhtikuun vaalipäivän jälkeen saadaan maahamme osaava ja hyviä tuloksia sekä järkeviä päätöksiä tekevä eduskunta ja uusi hallitus.

Nykymeno ei voi jatkua.

Kaikesta touhutuksesta jäi päivän treeni tekemättä. Toripäivän takia oli pakko sulatella itteänsä saunomisen merkeissä, siitä nopea pyrähdys Espooseen ja nyt illalla toinen kierros saunaa.

Aika valmis sänkyyn. Sunnuntaina pyrähdys "avantoon" ja uimahalliin treeneihin. Klaukkalan markkinat täytynee käydä tsekkaamassa ehkäpä pyörähdys siellä asuvan velipojan luona.

Hieno päivä. Näitä lisää.

tikkurila_21.2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pikavippi kreikalle

Torstai 19.2.2015 klo 7:43

Ihan pikku pikavippi. Viikossa n. 8 miljardia euroa (8000 000 000€) ja onko nyt vakuutena vai takuutena ollut niitä mitättömiä kreikan valtion velkakirjoja. Niitä, joita vastaan vielä kaksi viikkoa sitten EKP totesi, ettei lainaa heru sentin senttiä. Niin se maailma muuttuu, kun totaalisesti konkurssikypsä velallinen sanelee ehdot. Viime torstaina EKP pisti kreikan pankeille hätärahoitusta n. 5 miljardia euroa (5000 000 000€) ja eilen n. 3 miljardia euroa (3000 000 000€). Nyt on kreikan kivempi taas tulla neuvottelemaan (sanelemaan ehdot), kun pankit (suursijoittajat) pelastettu muutamaksi päiväksi. Tää jos joku, on ollut suurta poliittista teatteria ja me kaikki saadaan olla aitiopaikalla. Popcornit esiin, poliittista teatteria nähdään myös täällä vaalien lähestyessä.

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroopan+keskuspankki+nostaa+kreikan+hatarahoitusta+noin+kolmella+miljardilla/a2293256

Kommentoi kirjoitusta.

10 miljardin pikavippi Kreikalle

Tiistai 10.2.2015 klo 20:49

Tämmöinen päivitys myös facebookkiin ja taloussanomien linkki ohessa:

Jaa, eli Kreikka pyytää "pientä" pikavippiä, jotta saa maksaa erääntyvän edellisen pois. Aina, kun edellnen lainaerä erääntymässä, ollaan pikkuvippiä anelemassa. Kreikka ei siis ota tukipaketin 7 miljardin erää vastaan. Ai miksi ei ota. No, siksi kun sitä vastaan joutuu tekemään ihan oikeita toimenpiteitä ja niiden toteutumista seurattaisiin. Kätevämpää näin.
Huomenna sitten kättä taskuun ja kuullaan kuinka hienosti asiat on.
Miten muuten kreikan saamien tukipakettien maksamisen ehdot on täyttyneet? Lupaukset ja toimenpiteet siellä on tehty asianmukaisesti. Not.
Ai niin, myyväthän ne yhden ministereiden vai kenen se nyt olikaan yksityiskoneen.
Kysykää vaikka tavalliselta kreikkalaiselta kuinka tukimiljardit on kohentanut heidän elämäänsä. Ei ole, ne tukimiljadit on mennyt suursijoittajien ja pankkien pelastamiseen.
Ei hätää, meillä on varmaan tähänkin takuutukset ja vakuudet ja tiliotettakin voi mennä Rinteeltä kyselemään.
Yes, suomi tekee vaan tiliä tälläkin. Pistetääns pojat ja tytöt zorbasiksi.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/02/10/kreikka-pyytaa-huomenna-lyhytta-rahoitusta-10-miljardia/20151759/12?&n=3#commentsHere

Kommentoi kirjoitusta.

Apuva kepua

Maanantai 9.2.2015 klo 13:24

Jaahans, vai tämmöstä. Kepukin meinaa, että alkoholin haittavaikutukset häviää rajoittamalla keppanan(kin) saatavuutta? Ei häviä. Alkoholisti hakee kyllä juomansa, sai sitä sitten kuinka rajoitetusti tahansa.

Ihmetyttää vällillä noiden päättäjien touhut. Ollaan olevinaan niin hemmetin eurooppalaisia, mutta näissä ja esim. autoveroasioissa (ja monessa muussakin) ei olla sitten sinnepäinkään. Aina vedetään se kortti esiin,  kun ”EU:ssa sanotaan niin ja näin” , mutta näiden asioiden yhteydessä EU:sta ei sitten puhuta yhtään mitään. Ei esim. sitä, että siellä euroopassa  voi napata sen viinipullon ruokakaupsta. Meille selostetaan milloin mitäkin poliittista jargonia tai sitten yht´äkkiä verrataankin asioita ruotsiin.

Annas olla, kun EU:ssa tarvitaankin maksumiestä. Silloin kyllä puhutaan kuinka tärkeitä EU-kansalaisia ollaan ja meitä tarvitaan pelastamaan koko eurokriisi ja siinä sivussa mm. poistamaan työttömyyskin koko euroopassa.

Ja meillähän tuulipuvut rapisten uskotaan, kun tarpeeksi vakuuttavasti valehdellaan.

Tämmöisten rajoitusten jälkeen häviää vaan työpaikkoja. Hukkaan menee myös monen yrittäjän pienetkin investoinnit. Varmasti monessa pienessä kaupassa ja kioskissa sekä esim. kesällä kyläkaupoissa yms. keppana on se myydyin artikkeli ja tuo asiakkaita ostamaan muutakin tuotetta. Ja mun mielestä viinit sopisi oikein loistavasti siihen keppanoiden kylkeen kaupan hyllyille.

Ai niin, mutkun meillä on se Alko, jonka monopoliasemasta pidetään viimeiseen asti kiinni…ja niin onhan siellä se hallintoneuvostokin ja siellä esim. 12 kansanedustajaa pitämässä meidän kaikkien hyvinvoinnista huolen.

Säännellään kaikki viimeisetkin pienyrittäjät hengiltä, jos ei muuten, niin byrokraatin rattailla viimeistään.

Ja työryhmissä on kiva keksiä kaikkia vekkuleita kieltoja tavan tallaajille, ettei se elämä ainakaan helpottuisi…

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit 2015

Sunnuntai 8.2.2015 klo 13:33

Eletään mielenkiintoisia aikoja. Vaalit lähestyy ja voi vain kysyä onko kaikki tässä maassa hyvin? Ei ole.

Kansanedustajaehdokkailla alkaa loppukirivaihde. Osa on jo aloitellut kampanjoitaan täydellä höyryllä, suuri osa pistää isompaa vaihdetta silmään näinä päivinä. Turhautuneitakin ehdokkaita on ja mielessä hiipii hälläväliä meininki ja luovuttaminen loppumetreillä. Älä luovuta. Täysillä loppuun asti omilla vahvuuksilla ja resursseilla. Kerran kun luovuttaa, niin jatkossakin on aina helpompi luovuttaa. Se kalvaa ikuisesti mielessä.

Toivottavasti näemme oikeasti realistisia lupauksia, rehtiä kampanjointia yli puoluerajojen ja myös omien keskuudessa. Ei edetä kyynärpäätaktiikalla. Ei sinne kuitenkaan valita sitä, joka kovimmin huutaa.

Ne jotka sitten Arkadianmäelle valitaan, pitäkää kansalle lupaamanne asiat ja oikeasti niiden eteen työtä tehden. Oma etu taka-alalle. Muistakaa kenen mandaatilla sinne valinta tulee. Silloin on myös helpompi katsoa itseä peilistä.

Hyviä ehdokkaita on suomi täynnä. Jokaiselle löytyy oma ehdokas. Haasta ehdokkaita toreilla ja turuilla ja mikä tärkeintä, oli puolue ja ehdokas mikä hyvänsä äänestä viimeistään 19.4.2015. Nukkuvien puolueessa oleminen on ääni nykymenolle.

Tsemppiä jokaiselle ehdokkaalle suomen maassa, puolueesta riippumatta. Vaaleihin ehdokkaaksi asettuminen (ja tietysti pääseminen ehdokkaaksi) on aina itsensä likoon laittamista.

Itsellä tietysti on oma ehdokas jo selvillä. Aion käyttää ääntäni heti ennakkoäänestyksen alkaessa. Mikset sinäkin?

Vaalityössä olen jokaisen meidän puolueen Uudenmaan ehdokkaan hyväksi tekemässä työtä. Kaikki ovat hyviä ehdokkaita. Jokainen annettu ääni on tärkeä.

Kommentoi kirjoitusta.

Talvi

Sunnuntai 8.2.2015 klo 13:32

Nyt on sentään päässyt jo hiihtämäänkin. Kohta 100 km takana. Treeneistä vuoden eka välipäivä viime viikolla. Hyvässä vauhdissa kohti kesää. Hyvin on kerennyt myös muuta puuhastelemaan työn ja treenien ohella.

Jaksaa taas kevään vaalirumban jonka jälkeen voisikin pitää talviloman.

wp_20150201_012.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kreikka

Maanantai 26.1.2015 klo 8:54

Taas varmaan olen/ollaan pölhöpopulisteja, kun puhuu kreikasta. Ja joo, en halua olla, enkä ole jälkiviisas.

Kreikalle myönnetyt tukipaketit, lainat yms. ovat olleet vain kreikan kulissien ylläpitoa ja kenties täällä paikalliset "merkki"hlöt saivat eu:n isoilta pomoilta hyvät suositukset hyviin virkoihin ytimestä.


Alusta astihan on ollut selvää, että kreikalle myönnetyt lainat tulevat aika suurelta osin suomalaistenkin maksettavaksi. Suoranaisesti kreikalle annetut lainat eivät ole näkyneet/tuntuneet suomalaisten veronmaksajien arjessa, vielä. Kohta varmaan näkyy ja tuntuu.
Ne eivät ole olleet pois kulutuksesta täällä eikä pois eläkkeistä, työttömyyskorvauksista, toimeentulotuista yms, jolloin sitä ei tavallinen kuluttaja niin tarkkaan ehkä ole osannut ajatella/konkretisoida. Kreikan lainakustannukset eivät myöskään ole nostaneet ole nostaneet suomen rahoituskustannuksia.


Suomen velkataakkaahan toki ne ovat nostaneet. Mistäs rahat revitään kun tappiot kreikasta oikeasti realisoituvat? Ehkä jo pian....


Ja kyllä meidän veronmaksajien selkänahasta revittyjä euroja on viljelty ihan liikaa, pitkin maailmaan, kaikkeen maailmanparantamiseen. Sieltä voisi osan leikata kotimaiseen tarpeeseen.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »