Vaalikiima ja kuntavaalit

Tiistai 28.3.2017 klo 9:44

Aivan kuten myös kuukausia sitten totesin, vaalipäivän lähestyessä ehdokkaiden vaalikiima kasvaa.

Vauhti kiihtyy ja hurmoksessa saattaa joskus jollakin mennä homma vähän yli. Maltti on omasta mielestä valttia. Rehti, avoin ja kannustava vaalityö, kaikkien kesken, yli puoluerajojen olisi suotavaa. Kukin tavallaan tietysti. Tyylejä on monia.

Some ja muut mediat täyttyy ihanista lupauksista. Kaikille kaikkea kivaa.

Yes, wonderland. Eli eihän täällä ole mitään hätää kenelläkään. Kaikista pidetään huoli. Rahaa ja hyvää mieltä riittää kaikille....

Minä aina kyllä kysyn mistä rahat?

Surutta vaan kus…eikun viilataan äänestäjiä linssiin. Siinä tohinassa muututaan kaikkien alojen asiantuntijoiksi ja ratkaistaan kaikki oman kunnan asiat. Samalla pistetään vaikka koko maailman asiat kuntoon.

Realismia kehiin. Sitä loputonta, rahaa sylkevää taikaseinää ei ole, eikä tule. Se raha kerätään täällä maailman lähes korkeimmalla työ- ja muulla verotuksella. Ja velalla. Rahaa maailmalta halvalla saa. Lainaksi. Se kuitenkin pitää aina maksaa takaisin. Ennemmin tai myöhemmin.

Liian kauan, liian suurella velkarahalla pyöritelty valtion tai yksittäisen kunnan talous ei tule loputtomiin kestämään. Siitä seuraa aina veronkorotukset ja leikkaukset.

Toivottavasti vaalien jälkeen ei taas kaivauduta poteroihin ja herätä henkiin juuri ennen seuraavia vaaleja. Yleensä aika hiljaista on ollut vaalien välillä.

Luottamus näissä hommissa kuitenkin ansaitaan joka päivä. Pitää olla myös muutakin kuin pelkkä puhuva pää. Asioita pitää osata katsoa myös vähän pidemmälle kuin huomiseen. Yhteistyötä täytyy osata ja pystyä tekemään yli puoluerajojen. Kähmintä ja kaikenlainen oman edun tavoittelu päätöksenteossa on ihan hanurista.

Ja toistan itse itseäni:

Vaaleja tulee ja menee. Elämä on ainutkertaista. Nautitaan siitä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, vaalit, taikaseinä, vantaa

Kuntavaalit

Perjantai 10.3.2017 klo 9:50

Tällä mennään. Järkeä, realismia ja oikeudenmukaisuutta valtuustoon. Mieluusti lupailisi kaikille kaikkea kivaa. Ei voi, kun kassa ammottaa tyhjyyttään.

Järkevällä taloudenpidolla, hyvällä yhteistyöllä (yli puolurajojen ja virkamiesten kanssa) sekä pitkäjänteisesti tulevaisuuteen panostaen voi muutosta tapahtua. Edellyttää tietysti nykymenoon muutosta. "sullemulle" ja "hyväveli" touhujen on loputtava. Valtuusto ei voi olla vain "eliitin" hiekkalaatikko, jossa leikitään omia leikkejä. Kaikessa päätöksenteossa on otettava huomioon jokaisen Vantaalaisen etu, realiteetit huomioiden. Aina.

Hanskat ei tipahda ja periksi ei anneta.

Jytkynaattori_-_juha-juntunen2.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, vantaa,

Valtuuston kokous

Torstai 15.12.2016 klo 11:16

Maantanin valtuustonkokous oli taas yhtä näytelmää, joka kesti noin puolilleöin. Facebook päivitykseni tiistaina asiasta ohessa...

Eilisen maraton(teatteri)kokouksen loppuhuipentuma. PS valtuustoryhmä kokonaisuudessaan oli ja on ollut kokoajan näitä korotuksia vastaan ja esitettiin tämän asian hylkäämistä. Ei auta, kun valtuuston äänestyksessä "demokratia" voitti. Perustelut palkkionkorotuksille tässä Vantaan taloudellisessa tilanteessa on ihan yhtä tyhjän kanssa. Leikkauksia ja säästöjä haetaan sieltä sun täältä, vedoten TVO:hon (taloudenvelkaohjelma).
Suoraselkäistä toimintaa olisi ollut hylätä koko korotusesitys ja näyttää omalla pienellä esimerkillä, että ollaan edes tältä osin mukana talkoissa.
No vaalit tulee ja kannattaa käydä siltä omalta ehdokkaalta kyselemässä miksi äänesti tämän puolesta.
Itse aina ollut sitä mieltä, että näitä korotuksia ei pidä tehdä, valtuuston ja lautakuntien jäsenmääriä pitäisi pienentää.
Mitä mieltä itse olet, kannatatko sitä, että luottamustoimien palkkioita korotetaan ja saamme osa-aikaisen valtuuston ja hallituksen pj:t?
(yhdessäkin perusteluissa kuulimme, että oli ihan tavan kansalaisetkin ollut sitä mieltä, että vähän voisi korottaa...taitaa olla aika harvassa ne ihmiset).
Lähdenpä lenkille.

Ja keskiviikkona tuli vantaan sanomien artikkelia (artikkelin linkki tekstin lopussa) kommentoitua seuraavanlaisesti:

Tämäkin episodi nähtiin maanantain valtuustonkokouksessa. Valtuuston kokouksen sen hetkinen puheenjohtaja (luuli) nousevansa lain yläpuolelle (yrittäen) kieltää äänestystuloksen kuvaamisen. Luulikohan arvoisa puheenjohtaja, että vain numeerinen äänestystulos tulisi julkisuuteen ja  ettei olisi tullut nimiä (harmittavasti näin vaalien alla) esille, kuka äänesti korotusten puolesta....No, ei varmaankaan, kun kansalaisetkin kuulemma isoissa määrin kannatti palkkioiden korotuksia. NOT.

Tästä juttuun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vantaa, palkkionkorotus, politiikka