Kesä 2017

Keskiviikko 19.7.2017 klo 20:13

Kesälomakausi parhaillaan käynnissä. Itsellä loma alkaa tasan neljän viikon päästä. Tietoinen valinta. Ihmetyttää aina se, että juuri ennen juhannusta, kun ihmiset alkavat jäämään lomilleen, niin pukataan tapahtumaa, palaveria jne, niin töissä kuin siivilissäkin, sinne elokuun puoliväliin "sitten kun lomat on pidetty". Lomakausi kuitenkin jatkuu vielä siitäkin eteenpäin tovin, ihan niinkuin heinäkuussakin ja ihmisiä on vielä lomilla.

Onhan tässä muiden lomilla ollessa kiirettä pitänyt. Ei siinä mitään. Hyvin on kerennyt treenaamaan kohti kolmatta Ironmankisaa, käydä pikavisiitillä mökillä, vähän veneillä ja on tullut kaivettua golfmailatkin vähän ahkerammin esille. Käyty jopa kiertämässä kenttääkin ja jäseneksi liitytty seuraan. Tarkoitus saatella ne golftaidotkin entiselle tasolle, ellei jopa vähän paremmaksikin.

Kyllähän sitä ehtii, vaikka on tekemistä ja touhuumista. Tekee kunnolla ja on 100%:sti läsnä, sen mitä just kulloinkin tekee.

Nyt saunaan.

vene.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: loma, kesä, suomi, finland

Härkäviikko

Keskiviikko 26.10.2016 klo 21:15

Viikon puoliväli jo. Alkuviikkoon on palaveerattu YT-neuvotteluissa, lukuisissa muissa työpalavereissa ja Uudenmaan piirin hallituksessa. Loppuviikosta vielä valtuustoryhmän kokous, Vantaan ps hallituksen kokous lauantaina ja sunnuntaina Vantaan PS syyskokous. Nämä siis normitöiden lisäksi. Treenattukkin on ja pitääkin, varsinkin tämmöisinä viikkoina. No, mennään näillä, eihän näitä joka viikko ole. Asialliset hommat hoidetaan. Priorisoidaan tarvittaessa.

Mielenkiintoisia aikoja elellään. Toivottavasti suomen talous saa piristysruisketta uuteen vuoteen lähdettäessä. Synkältä kuitenkin näyttää. EU:ltakin tulla tupsahti jo kirje, jossa vaaditaan selvitystä suomen talousarviosta. Suomen budjettiesityksessä, komission kirjeen mukaan meidän budjetin bruttokansantuotteeseen suhteutetun rakenteellisen alijäämän supistuminen näyttäisi jäävän selvästi alle 0,6 prosentin tason, joka on komission minimisuositus. Ministeri Orpon mukaan ei kuitenkaan hätää, koska tehtävät rakenneuudistukset riittänevät tilanteen parantamiseen.

Itse kyllä jo jokunen vuosi totesin, että jonakin päivänä EU:n ytimestä tulee joukko pukumiehiä ja -naisia, jotka sitten tekevät meille budjetin, jossa sanellaan mitä täällä tehdään ja mitä ei. Ollaan vajottu euroopan maiden hännille bkt-tilastoissa. Kreikan malliin.

Oma työni kaupan alalla on näyttänyt kyllä osvittaa talouden kurjuuteen jo pitkään. Se suuri ostovoimainen keskiluokan kurjistaminen on kyllä näkynyt. Vaikka kuinka julkisuudessa hehkutetaan, että onhan meillä varaa, niin ei ole. Ostovoima senkun heikkenee. Kaikilla. Ja etenkin se tuntuu pienituloisilla eläkeläisillä ja työttömillä sekä sillä kuuluisalla keskiluokalla, jolla vielä töitä piisaa. Siinä ryhmässä ollaan kulutuksen kanssa todella varovaisia.

Herätys nyt siellä kaikkein kirkkaimissa saleissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ps, politiikka, kauppa, kesko, treenit, ostovoima, keskiluokka