Härkäviikko

Keskiviikko 26.10.2016 klo 21:15


Viikon puoliväli jo. Alkuviikkoon on palaveerattu YT-neuvotteluissa, lukuisissa muissa työpalavereissa ja Uudenmaan piirin hallituksessa. Loppuviikosta vielä valtuustoryhmän kokous, Vantaan ps hallituksen kokous lauantaina ja sunnuntaina Vantaan PS syyskokous. Nämä siis normitöiden lisäksi. Treenattukkin on ja pitääkin, varsinkin tämmöisinä viikkoina. No, mennään näillä, eihän näitä joka viikko ole. Asialliset hommat hoidetaan. Priorisoidaan tarvittaessa.

Mielenkiintoisia aikoja elellään. Toivottavasti suomen talous saa piristysruisketta uuteen vuoteen lähdettäessä. Synkältä kuitenkin näyttää. EU:ltakin tulla tupsahti jo kirje, jossa vaaditaan selvitystä suomen talousarviosta. Suomen budjettiesityksessä, komission kirjeen mukaan meidän budjetin bruttokansantuotteeseen suhteutetun rakenteellisen alijäämän supistuminen näyttäisi jäävän selvästi alle 0,6 prosentin tason, joka on komission minimisuositus. Ministeri Orpon mukaan ei kuitenkaan hätää, koska tehtävät rakenneuudistukset riittänevät tilanteen parantamiseen.

Itse kyllä jo jokunen vuosi totesin, että jonakin päivänä EU:n ytimestä tulee joukko pukumiehiä ja -naisia, jotka sitten tekevät meille budjetin, jossa sanellaan mitä täällä tehdään ja mitä ei. Ollaan vajottu euroopan maiden hännille bkt-tilastoissa. Kreikan malliin.

Oma työni kaupan alalla on näyttänyt kyllä osvittaa talouden kurjuuteen jo pitkään. Se suuri ostovoimainen keskiluokan kurjistaminen on kyllä näkynyt. Vaikka kuinka julkisuudessa hehkutetaan, että onhan meillä varaa, niin ei ole. Ostovoima senkun heikkenee. Kaikilla. Ja etenkin se tuntuu pienituloisilla eläkeläisillä ja työttömillä sekä sillä kuuluisalla keskiluokalla, jolla vielä töitä piisaa. Siinä ryhmässä ollaan kulutuksen kanssa todella varovaisia.

Herätys nyt siellä kaikkein kirkkaimissa saleissa.

Avainsanat: ps, politiikka, kauppa, kesko, treenit, ostovoima, keskiluokka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini