EK-vaalit 2015

Keskiviikko 1.4.2015 klo 21:57


Kansanedustajaehdokkailla nyt meneillään todellinen loppukirivaihde päällä. On huomattu tuolla turuilla ja toreilla. Vielä lähemmäksi vaalipäivää kun mennään, peli tulee kovenemaan. Saattaa mennä jopa röyhkeäksi. Peli voi olla kovaakin, varsinkin jos oikein muuta elämää ei ole kuin politiikka ja pääsy Arkadianmäelle.

Niinkuin aikaisemminkin olen todennut (aikaisempi bloggaus myos ohessa), vaalien alla lupaillaan kaikille kaikkea kivaa. Harvemmin puhutaan mistä rahat löytyy.

Ehdokkaita tukiryhmineen ja kaikkien puolueiden aktiivit ovat jalkautuneet suurin joukoin yhteisiin- ja omiin tapahtumiinsa. Jotkut puolueet jopa ihmisten ovikelloja soitellen kotioville juttelemaan politiikkaa. Vaalikrääsää, pikkupurtavaa ja juotavaa tarjoillaan. 

Toivottavasti myös vaalien jälkeen ollaan yhtäaktiivisia. Tuppaa vaan menemään niin, että taas osa joukoista hiipuu koloihinsa odottelemaan seuraavia vaaleja.

Ja kyynärpäätaktiikka. Joka puolueessa osa jengistä toimii ehkä liiaksikin omaa etuaan tavoitellen. Yhteistyöllä pitäisi mennä. Siinä on voimavara, jota pitää olla ja sitä osata myös käyttää, niin "omien" kesken ja varsinkin muiden puolueiden kesken. Koskee jokaista puoluetta. PItää osata toimia hyvässä yhteistyössä. Yli puoluerajojen. Yksin ei politiikassa pysty toimimaan ketään. Minään vallan sylikoirana ei kuitenkaan tule olla. Omaa kuvaa pitää pystyä katsomaan peilistä.

Toivotaan nyt, että muutaman viikon päästä meillä on sellaiset päättäjät, jotka saavat Oy Suomi AB:n laivan suunnan käännettyä parempaan. Kulunut vaalikausi on ollut aikamoista sekoilua.

Tässä vielä kopio aikaisemmin bloggaamani juttu:

Eletään mielenkiintoisia aikoja. Vaalit lähestyy ja voi vain kysyä onko kaikki tässä maassa hyvin? Ei ole.

Kansanedustajaehdokkailla alkaa loppukirivaihde. Osa on jo aloitellut kampanjoitaan täydellä höyryllä, suuri osa pistää isompaa vaihdetta silmään näinä päivinä. Turhautuneitakin ehdokkaita on ja mielessä hiipii hälläväliä meininki ja luovuttaminen loppumetreillä. Älä luovuta. Täysillä loppuun asti omilla vahvuuksilla ja resursseilla. Kerran kun luovuttaa, niin jatkossakin on aina helpompi luovuttaa. Se kalvaa ikuisesti mielessä.

Toivottavasti näemme oikeasti realistisia lupauksia, rehtiä kampanjointia yli puoluerajojen ja myös omien keskuudessa. Ei edetä kyynärpäätaktiikalla. Ei sinne kuitenkaan valita sitä, joka kovimmin huutaa.

Ne jotka sitten Arkadianmäelle valitaan, pitäkää kansalle lupaamanne asiat ja oikeasti niiden eteen työtä tehden. Oma etu taka-alalle. Muistakaa kenen mandaatilla sinne valinta tulee. Silloin on myös helpompi katsoa itseä peilistä.

Hyviä ehdokkaita on suomi täynnä. Jokaiselle löytyy oma ehdokas. Haasta ehdokkaita toreilla ja turuilla ja mikä tärkeintä, oli puolue ja ehdokas mikä hyvänsä äänestä viimeistään 19.4.2015. Nukkuvien puolueessa oleminen on ääni nykymenolle.

Tsemppiä jokaiselle ehdokkaalle suomen maassa, puolueesta riippumatta. Vaaleihin ehdokkaaksi asettuminen (ja tietysti pääseminen ehdokkaaksi) on aina itsensä likoon laittamista.

Itsellä tietysti on oma ehdokas jo selvillä. Aion käyttää ääntäni heti ennakkoäänestyksen alkaessa. Mikset sinäkin?

Vaalityössä olen jokaisen meidän puolueen Uudenmaan ehdokkaan hyväksi tekemässä työtä. Kaikki ovat hyviä ehdokkaita. Jokainen annettu ääni on tärkeä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini