Kreikka

Maanantai 26.1.2015 klo 8:54


Taas varmaan olen/ollaan pölhöpopulisteja, kun puhuu kreikasta. Ja joo, en halua olla, enkä ole jälkiviisas.

Kreikalle myönnetyt tukipaketit, lainat yms. ovat olleet vain kreikan kulissien ylläpitoa ja kenties täällä paikalliset "merkki"hlöt saivat eu:n isoilta pomoilta hyvät suositukset hyviin virkoihin ytimestä.


Alusta astihan on ollut selvää, että kreikalle myönnetyt lainat tulevat aika suurelta osin suomalaistenkin maksettavaksi. Suoranaisesti kreikalle annetut lainat eivät ole näkyneet/tuntuneet suomalaisten veronmaksajien arjessa, vielä. Kohta varmaan näkyy ja tuntuu.
Ne eivät ole olleet pois kulutuksesta täällä eikä pois eläkkeistä, työttömyyskorvauksista, toimeentulotuista yms, jolloin sitä ei tavallinen kuluttaja niin tarkkaan ehkä ole osannut ajatella/konkretisoida. Kreikan lainakustannukset eivät myöskään ole nostaneet ole nostaneet suomen rahoituskustannuksia.


Suomen velkataakkaahan toki ne ovat nostaneet. Mistäs rahat revitään kun tappiot kreikasta oikeasti realisoituvat? Ehkä jo pian....


Ja kyllä meidän veronmaksajien selkänahasta revittyjä euroja on viljelty ihan liikaa, pitkin maailmaan, kaikkeen maailmanparantamiseen. Sieltä voisi osan leikata kotimaiseen tarpeeseen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini